İZMİR GAZİEMİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitimci / Yazar (Bonus Hoca) Süleyman BELEDİOĞLU'ndan Öğrencilerimize Seminer

Eğitimci / Yazar (Bonus Hoca) Süleyman BELEDİOĞLU'ndan Öğrencilerimize Seminer

Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Ekarte Eğitim Kurumları İşbirliğiyle Gaziemir'de Başarıyı Artırma Projesi(GABA) kapsamında  11. ve 12. Sınıflara yönelik Beyin Temelli Motivasyon semineri düzenlendi.

Eğitimci / Yazar (Bonus Hoca) Süleyman BELEDİOĞLU tarafından 4 Oturum şeklinde verilen seminere öğrencilerimiz yoğun katılım sağladı.

Sınava girecek öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusuna da değinen Eğitimci / Yazar (Bonus Hoca) Süleyman BELEDİOĞLU konuşmasına şöyle devam etti:

            Sınav ortamına benzeyen  ortamlarda soru çözülmesi gerektiğini dile getirerek, "Öğrenciler yapılan bütün araştırmalarda ve taramalarda iyi olmadığı derslerde ve konularda işlem hatası yapıyor. Çünkü korkuyor, korktuğu zaman heyecanlanıyor ve heyecanlandığı zamanda dikkati dağılıyor. Niye korkuyor? Bilgisi eksik olduğu için. Birde ders çalışmak için niye çalışma masasını bir haz merkezine döndürüyorsunuz? Yani müzik dinleme, tatlı yeme, kahve içme. Yani çalışırken haz arayışı.. Oysa haz aramamanız gerekiyor ve normal çözdüğünüz sorudan, anladığınız konudan haz almanız gerekiyor. Diğer türlü dikkatiniz dağılır" diye konuştu.

 "FARKLI YÖNTEMLER KULLANIN"

İnsan beyninin en mükemmel iki zaman dilimi olduğunu kaydeden Beledioğlu " Bunlar uyamadan önce son iki saat ve sabah kalkınca ilk iki satir. Özellikle uyumadan önce çalıştıklarımızı beynimiz sabah çalıştıklarımızdan daha iyi tutuyor. Uyumadan önce en zor derse çalışın, bilgisayar, cep telefonu ve televizyona bulaşmadan hemen gidip uyuyun sabah kalkıp ta 10 tane soru çözün o konu ile ilgili. Mükemmel sonuç alırsınız.

"BEYNİNİZ BİRLİKTE KAYIT YAPAR"

 

            Beledioğlu, "Sayısal derslerin arasına sözel, sözel derslerin arasına da sayısal ekleyin. Beyin hocaları diyor ki; güncel tempoya göre okulun verdiği ödevlere göre 1 kaç ders çalışılması söylense de, beyin açısından bilimsel olarak bir günde tek bir derse çalışmak daha öğreticidir. Bir günde tek bir derse çalışamasanız bile en anlamadığınız, sizin için en zor bir derse tek bir gün boyunca çalışın. Bunu da yapamazsanız yarım gün çalışın. Soru çözerken müzik dinlemek çok yanlıştır. Zihinsel kayıt zayıf kaydeder ya da hiç kaydetmez. Bir yandan müzik bir yandan ders olmaz. Aklınız şarkıya gider. Ders çalışırken sosyal olaylara bulaşırsanız beyniniz birlikte kayıt yapar" diye konuştu.

21-02-202221-02-202221-02-202221-02-202221-02-202221-02-202221-02-2022

Atıfbey Mahallesi Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi No26 Kat1 35410 Gaziemir / İZMİR - (0232) 251 24 64

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.