
Bağımsızlığı karakteri olarak benimsemiş milletimizin, nice zor şartlar altında mücadele ederek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. yılı kutlu olsun. Tarih, dün olduğu gibi bugün de içte ve dışta zaman zaman düşmanlıklarını ortaya koyan hain ve işbirlikçilere karşı bağımsızlık aşkıyla istiklalinden vazgeçmeyen milletimizin zaferlerine şahit olmaktadır.
Düşmanın, memleketin dört bir yanını sömürgeci güçlerin menfur ittifaklarıyla sardığı o karanlık günlerde bizi bir arada tutan, birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik bilincinin en büyük gücümüz olduğunu, melun girişimlere karşı yakın zamanda milletimiz tekrar göstermiştir. Bu sebepledir ki yeni neslimizin nitelikli, özgüveni yüksek, millî ve manevi değerlerimizle yetiştirilerek aklıselim ve kalbiselim sahibi bireyler olması önceliğimizdir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün örnekliğiyle ülkemizi gelişmiş medeniyetlerin de üstüne çıkarma çabasındayız. Bütün mazlum milletlere, istiklale inanmışlığıyla örneklik ve öncülük eden bilge ve ahlaklı nesillerimizin, dünyaya barış ve huzuru hâkim kılacak hedeflerle yetişmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.
Bu düşüncelerle 97 yıllık güçlü ve daima genç kalacak Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, cennet vatanımız için fedakârlıklarla mücadele eden ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu kutlu davada canlarını feda etmeye hazır bulunmuş gazilerimize Allah'tan uzun ömürler diliyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
İlçe Milli Eğitim Müdürü
Ali Musa BİNA