Kurum Açma, Devir, Dönüşüm ve Nakil Evrakları
Kurum açma evrakları için «tıklayınız»
Kurum devir evrakları için ««tıklayınız»»
Kurum dönüşüm evrakları için ««tıklayınız»»
Kurum nakil evrakları için ««tıklayınız»»
Özel Öğretim Kurumlarında Görevlendirilen Eğitim Personelleri için İstenilen Evrakları
Personel atama (eğitim personeli) yazı örneği (1 adet) ««tıklayınız»»
Sözleşme Ek-5 (1 adet) ««tıklayınız»»
Diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi (1 adet)
Kimlik fotokopisi (1 adet)
Formasyon belgesi (1 adet)
İkametgâh belgesi (1 adet)
Adli sicil kaydı (1 adet)
Beyan ve taahhütname (1 adet) ««tıklayınız»»
Sertifika (kurs bitirme belgesi)
Özel Öğretim Kurumlarında Görevlendirilen Eğitim Personelleri için İstenilen Evrakları
Personel atama (eğitim personeli) yazı örneği (1 adet) ««tıklayınız»»
Diğer personel belirli iş sözleşmesi (memur-hizmetli) vs. (1 adet) ««tıklayınız»»
Diğer personel belirsiz iş sözleşmesi (memur-hizmetli) vs. (1 adet) ««tıklayınız»»
Kısmi süreli personel iş sözleşmesi (memur-hizmetli) vs. (1 adet) ««tıklayınız»»
Diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi (1 adet)
Kimlik fotokopisi (1 adet)
İkametgâh belgesi (1 adet)
Adli sicil kaydı (1 adet)
Adli sicil beyanı (1 adet)
Beyan ve taahhütname (1 adet) ««tıklayınız»»
Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları
Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları için ««tıklayınız»»
Talim ve Terbiye 20.02.2014 Tarih ve 9 Sayılı Kurul Kararı için ««tıklayınız»»
Özel Öğretim Kurumlarında Uygulanan Destek Eğitim Programları ve Modüllerine Yönelik Destek Eğitimi Verecek Personele İlişkin Çizelge ve Kurul Kararı için ««tıklayınız»»
Özel Öğretim Kurumlarına Ait Yönetmelikler
Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği
Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği
Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim Ve Geliştirme Kursları Yönetmeliği
Gemiadamı Yetiştirme Kursları Yönetmeliği
Özel Mesleki Rehabilitasyon Merkezleri Hakkında Yönetmelik
Yazışma Örnekleri ve Diğer Evraklar
Kurum Müdürü Ayrılış ve Atama üst yazısı için «tıklayınız»
Kurum Müdürü İzin ve Vekalet üst yazısı için «tıklayınız»
Öğretmen ve Personel Kimlik Kartı Oluşturma için «tıklayınız»
Gezilerde İstenilen Evraklar ve Dikkat Edilmesi Gereken Konular için «tıklayınız»
Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği (Değişiklikler İşlenmiş) için ««tıklayınız»»
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Bursluluk Sınavı Düzenleme ve dikkat edilecek hususlar için ««tıklayınız»»
Bilgilendirme Notları
- Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 43 Sözleşme;
(1) 4857 sayılı İş Kanunu'nun hükümlerine göre kurucu veya kurucu temsilcileri ile eğitim personeli arasındaki iş sözleşmeleri, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan sözleşme formu (EK-5) esas alınarak en az bir yıl süreli olmak üzere üç nüsha düzenlenir ve taraflarca imzalanır. Bu sözleşmelerin bir nüshası, çalışma izni düzenlenmek üzere ilgili mercide, bir nüshası kurucu veya kurucu temsilcisinde kalır, diğer nüshası ise sözleşmeye taraf olan personele verilir. (Not: Sözleşme formu (Ek-5) dışında farklı sözleşme kullanmayınız.)
Ancak;
a) Mazeretleri nedeniyle dönem içerisinde görevlerinden ayrılanların yerine görevlendirilecek eğitim personeli,
b) Devredilen kurumlarda devredilmeden önce görev yapan eğitim personeli,
c) Ders saati ücretli olarak görevlendirilecek eğitim personeli ile bir yıldan daha az süreli de iş sözleşmesi yapılabilir.
(2) Sözleşmelerde, ilgilinin ihtiyari veya mecburi sosyal sigorta bağlantılı yardımlardan faydalanma imkânlarını kısıtlayıcı, tehlikeye düşürücü, mevzuata aykırı düşecek şekilde özlük haklarını zedeleyici hükümler bulunamaz.
(3) (Mülga:RG-5/7/2014-29051)
(4) Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemeler, bütçe kanunlarıyla resmî okul öğretmen ve personeline sağlanan haklara denk olarak okul öğretmenlerine ve personeline de ödenir. Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden gelir vergisi kesilmez.
(5) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) Kurumlardaki ek ders ücreti, resmî okullar için tespit edilen miktardan az olamaz. Ancak, resmî okul ve kurumlardan ücretli olarak görevlendirilenlere verilecek ek ders ücreti miktarı, resmî okullar için tespit edilen ek ders ücretinin iki katını geçemez.
(6) Sözleşmenin başlangıç tarihi, çalışma izninin (Mülga ibare:RG-5/7/2014-29051) (...) verildiği tarihtir. Bu tarihi takip eden 30 gün içinde de göreve başlama tarihi belirlenebilir.
(7) Kurumlarda görevlendirilecek diğer personelle yapılacak iş sözleşmeleri, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanununun hükümlerine göre yapılır.
(8) (Ek: RG-20/6/2017- 30102) (Değişik:RG-19/2/2022-31755) İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programı ve benzeri programlar kapsamında kurumlarda eğitim personeli görevlendirilmez. Bu kapsamda görevlendirilecek diğer personel ile İŞKUR programlarında belirtilen süre kadar sözleşme yapılabilir.
- Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 44 İşten Ayrılma;
(1) Sözleşme süresi sona erenler (Ek ibare: RG-19/2/2020-31044) hariç, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre sözleşmeleri karşılıklı veya tek taraflı feshedilenler ve sözleşme süresi sona ermeden aynı Kanunun ilgili hükümleriyle belirlenen süreler içinde bu isteğini diğer tarafa yazılı olarak bildirenlere valilikçe görevden ayrılış onayı düzenlenir. (Ek cümle: RG-5/7/2014-29051) (Mülga cümle:RG-19/2/2020-31044)
(2) Çeşitli sebeplerle örgün eğitim kurumlarında ders yılı içinde, diğer kurumlarda dönem içinde görevinden ayrılmasıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatacak olan eğitim personelinin yerine, on gün içinde kurum yönetimince görevlendirilmek üzere eğitim personelinin teklifi yapılır ve ilgili merci tarafından da on gün içinde çalışma izni düzenlenir. (Ek cümle: RG-20/6/2017- 30102) Ancak rehber öğretmenin görevinden ayrılması durumunda yirmi gün içinde kurum yönetimince görevlendirilmek üzere bir rehber öğretmenin görevlendirme teklifi yapılır ve ilgili merci tarafından da on gün içinde çalışma izni düzenlenir.
(3) (Değişik: RG-19/2/2020-31044) Çeşitli sebeplerle müdürlüğün boşalması hâlinde kurucunun teklifi de dikkate alınarak yeni müdür teklifi yapılıncaya kadar kurumda müdürlük veya müdür yardımcılığı yapma nitelik ve şartlarını haiz eğitim personelinden biri, valilikçe müdürlüğe vekâleten görevlendirilir. Kurumda yukarıdaki şartları haiz eğitim personeli bulunmaması hâlinde kurumda görevli eğitim personelinden birisi valilikçe müdürlüğe vekâleten görevlendirilebilir. Vekâlet süresi dört aydan fazla olamaz ve bu süre uzatılamaz. Vekâleten görevlendirilenler, vekâlet ettikleri personelin haftada girebileceği ders saati kadar derse girebilirler.
(4) Görevinden ayrılan eğitim personelinin görevlerinden ayrılışı ile kurumdan ayrılmak isteyenlerin müracaatları en geç beş iş günü içerisinde kurum yetkilisi tarafından doğrudan bağlı bulunduğu millî eğitim müdürlüğüne bildirilir. İlgililerin ayrılış sebeplerine uygun olarak valilikten yedi iş günü içinde görevden ayrılış onayları alınır. Görevinden ayrılan personelin durumunu millî eğitim müdürlüğüne bildirmeyen kurum yetkilileri hakkında yasal işlem yapılır.